طرز تهیه ی خورشت کنگر با مرغ و گوشت ‎

مرضیه ترابی اردیبهشت ۶, ۱۴۰۱ ۰
طرز تهیه ی خورشت کنگر با مرغ و گوشت ‎

کنگر یکی از گیاهانی است که در اواخر زمستان تا اوایل بهار می روید. این گیاه هم به صورت خام در سالادها و هم به صورت پخته در سوپ و خورشت قابل استفاده است. خورشت کنگر یکی از خورشت های اصیل ایرانی است که طعم و بویی خوب و لذیذ دارد. این غذا به عنوان غذای شب عید در کرمانشاه هم شناخته می شود. کنگر دارای خواص بیشماری است و شما با استفاده از این گیاه به صورت خام و پخته می توانید از خواص بینظیر آن استفاده نمایید.

اگر شما هم طرفدار غذاهای اصیل ایرانی هستید و دوست دارید تا غذاهای جدید را امتحان کنید، حتما پیشنهاد می کنیم تا این غذا را طبخ نمایید و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید. این خورشت به دو طریق با گوشت مرغ و گوشت قرمز قابل پخت است و هر یک از این دو خورشت طعم خوبی دارند. بعضی ها هم به این خورشت لپه اضافه می کنند که کاملاً سلیقه ای است. با دستور تهیه خورشت کنگر همراه ما باشید.

طرز تهیه خورشت کنگر با مرغ

مواد لازم

1.کنگر پاک کرده : هفتصد گرم

2. ران و سینه مرغ : ششصد گرم

3. پیاز : دو عدد

4. رب گوجه فرنگی : دو قاشق غذا خوری

5. پوره گوجه فرنگی : یک پیمانه

6. ادویه جات ( نمک ،کاری ، زردچوبه ، دارچین ، فلفل ) : به میزان دلخواه

7. روغن مایع : به میزان کافی

8. زعفران دمکرده : دو قاشق غذا خوری

9. غوره غوره : یک پیمانه

روش پاک کردن کنگر

برای پاک‌کردن کنگر باید به فاصله یک بند انگشت از ته شاخه ببرید و سرشاخه ها را جدا کرده هرکدام را جدا تمیز کنید.

چاقو را از پایین هر ساقه به آرامی به سمت بالا بکشید و تیغ‌هایی که بالای ساقه گیاه است را به خوبی تمیز کنید.

حالا کنگرهای پاک شده را به اندازه تکه‌هایی به بلندی انگشت کوچکتان ببرید و کنگرهای تکه‌شده را با آب سرد چند نوبت بشویید تا شن‌های آن به خوبی تمیز شود.

طرز تهیه

در تهیه خورشت کنگر ابتدا کنگرها را به تکه های درشت خرد کرده با دو قاشق روغن مایع تفت دهید و کنار بگذارید .

پیاز را نگینی خرد کرده و در یک قابلمه مناسب با دو قاشق غذا خوری روغن مایع تفت دهید .

پیاز که نرم و سبک شد ، مرغ را به تکه های خورشتی خردکنید به پیاز بیفزائید ،با هم تفت دهید .

ادویه جات را افزوده کمی که تفت خورد ، پوره گوجه فرنگی را به آن بیفزائید .

پس از آنکه سرخ شد رب گوجه فرنگی را اضافه نمائید .

به تفت دادن ادامه دهید تارب گوجه فرنگی نیز سرخ شود و طعم خامی آن از بین برود .

سه لیوان آب جوش به قابلمه افزوده و بگذارید ابتدا با شعله زیاد بجوشد .

سپس شعله را کم کرده کنگرها را افزوده ، بگذارید خورشت کنگر بپزد و جا بیفتد .

نیم ساعت قبل از پایان پخت غوره غوره را به خورشت بیفزایید .

ده دقیقه قبل از خاموش کردن شعله گاز زعفران را افزوده ، ترشی غذا را تست کنید .

اگر کافی نبود، مقداری آبغوره به آن بیفزائید .

وقتی خورشت به روغن افتاد می توانید آن را در ظرفی کشیده به همراه پلو سفید سرو نمائید ، نوش جان.

مواد لازم خورش کنگر با گوشت

نعنا ۵۰ گرم

کنگره ۶۰۰ گرم

جعفری ۱۵۰ گرم

پیاز متوسط ۲ عدد

لیمو عمانی ۲ عدد

روغن مایع به اندازه کافی

گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم

رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری

نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه خورش کنگر

مرحله اول: تفت دادن پیاز

ابتدا پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. کمی صبر کنید تا روغن داغ شود سپس پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود.

مرحله دوم:تفت دادن گوشت

پس از اینکه پیاز نرم شد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی ادامه دهید که پیاز و زردچوبه یکدست شوند. در همین حین گوشت را پس از شست و شو به صورت خورشتی ( مانند خورشت قورمه سبزی) خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. مخلوط گوشت و پیاز را به خوبی تفت دهید تا گوشت به طور کامل سرخ شود و تغییر رنگ دهد.

مرحله سوم:پخت گوشت

در مرحله بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دادن را ادامه دهید تا رب گوجه فرنگی هم سرخ شود، پس از اینکه رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت دادید چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد.

مرحله چهارم:تفت دادن کنگر و نعنا و جعفری

در مرحله بعدی کنگر را پس از تمیز کردن بشویید و آبکشی کنید سپس به اندازه دلخواه خرد کنید، در ادامه نعنا و جعفری را به صورت ساطوری ریز خرد کنید سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید پس از اینکه روغن داغ شد کنگر را به همراه نعنا و جعفری داخل تابه بریزید و تفت دهید.

مرحله پنجم: پخت خورشت کنگر

پس از اینکه سبزیجات را کمی سرخ کردید آنها از روی حرارت کنار بگذارید. در مرحله بعد پس از اینکه گوشت نیم پز شد مخلوط کنگر ، نعنا و جعفری سرخ شده را به قابلمه خورشت اضافه کنید. در مرحله بعدی لیمو عمانی ها را با یک چنگال سوراخ کنید. سپس به مدت ۳۰ دقیقه درون یک لیوان آب قرار دهید تا تلخی لیمو عمانی گرفته شود. یک ساعت مانده به پایان پخت خورش ، لیمو عمانی ها را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت بسیار ملایم جا بیفتد. در پایان پخت خورش طعم آنرا بچشید و در صورتی که طعم ترش آن کم بود می توانید مقداری آبغوره یا آبلیمو به آن اضافه کنید. پس اینکه خورش به خوبی روغن انداخت و به طور کامل آماده شد آن را به همراه برنج سرو کنید.

نکات تهیه خورشت کنگر

کنگر را هرچقدر دیرتر به خورشت اضافه کنید سفت تر باقی می ماند.

اگر ذائقه تون رو به تندی می رود کمی فلفل قرمز اضافه کنید.

در ریختن زعفران در این خورش دست و دلباز باشید.

می توانید نعنا و جعفری را حذف کنید و به صورت قرمز این خورشت را تهیه کنید.

اگر کنگر زیاد تهیه کردید به صورت خام فریرز نکنید یک تفت کوچیک دهید سپس فریرز کنید.

می توانید به جای لیموعمانی از آبلیمو یا آبغوره استفاده کنید دقت کنید در ۱۰ دقیقه انتهای چاشنی را اضافه کنید تا رنگ خورشت حفظ شود.

می توانید در انتها کمی رب نارنج نیز به خورش اضافه کنید.

در شستشو کنگر ها مراقب تیغ های ریز آنها باشید.

تبلیغات

صفحه اول جستجوی گوگل تنها برای ده سایت جا دارد. چرا سایت شما در این میان نباشد؟ خرید بک لینک ، بک لینک

فرستادن دیدگاه »